Spanje doet grootste hasjvangst in Algeciras en Málaga

door admin
Spanje doet grootste hasjvangst in Algeciras en Málaga

Eerder die week was al 15,7 ton hasj opgespoord op een koopvaardijschip dat zout vervoerde. De kustwacht in samenwerking met Europol dwong het schip dat zich op dat moment op zo’n 45 zeemijl van de stad Málaga bevond om in die haven voor anker te gaan. Het vrachtschip vaarde onder de vlag van de Democratische Republiek Congo en vervoerde 1.500 ton zout. Toen die lading eenmaal gelost was, ontdekte men een dubbele bodem waaronder 15.700 kilo hasj verborgen was, verpakt in 500 balen. De negen opvarenden, zes Syriërs en drie Indiërs, zijn gearresteerd. Het vrachtschip werd al langer gevolgd door niet alleen Spanje, maar ook door Italië en Frankrijk in een operatie die werd geleid door Europol.

Vrachtwagens

Daags erna kwamen twee vrachtwagens aan in de haven van Algeciras die naar zeggen van de chauffeurs elektrische apparatuur zouden vervoeren. De havenautoriteiten vertrouwden het niet en haalden er een drugshond bij, die meteen alarm sloeg. Verborgen achter kartonnen dozen werden 700 balen hasj in de ene vrachtwagen en 800 balen in de andere aangetroffen, samen goed voor  47.800 kilo. Beide Marokkaanse chauffeurs zijn gearresteerd.

El País meldt dat de politie dit jaar tot nu toe in de baai van Algeciras 87 ton hasj en 800 kilogram cocaïne in beslag heeft genomen.

Dit vind je misschien ook leuk