Britse vrouw komt om bij bungee jumping in Zuid-Spanje

door admin
Britse vrouw komt om bij bungee jumping in Zuid-Spanje

Dit gebied dat de zuidkant van het Sierra Nevada-gebergte beslaat, is vanwege de ruige natuur geliefd onder outdoor-sporters en wandelaars. De vrouw voerde voor de tweede maal die dag de ‘daredevil jump uit vanaf de Tablate brug, die erg bekend is onder liefhebbers van de avontuurlijke sport die in het Spaans wordt aangeduid met ‘puenting’. Diverse lokale bedrijfjes organiseren er bungee jumping-trips naartoe.

Tweede sprong

Een woordvoerder van de Guardia Civil zei in de Spaanse pers dat de vrouw ‘een sprong had gedaan en dat zo geweldig vond dat ze er nog een wilde doen, maar om een voor ons onbekende reden, was het elastiek te lng bij de tweede poging’. Op dit moment wordt de precieze toedracht van het ongeval onderzocht. ‘Of er is iets gebeurd tijdens de sprong, of er is sprake geweest van een miscalculatie, maar het ws haar tweede sprong van de dag zo dat is erg vreemd’, aldus de agent.

De vrouw bezocht in de Alpujarras een Spaans familielid en was volgens de agent op slag dood door de harde klap tegen de oude brug die onder de nieuwe brug doorgaat. Het is de eerste keer dat er een dergelijk ongeval plaats heeft gevonden.

Ravijn

De diverse bedrijfjes bieden er een sprong aan vanaf 35 euro per stuk. Dit is inclusief video van de sprong. Wil iemand een tweede keer dan kan dat voor 15 euro. De sprong vindt plaats boven een ravijn van 250 meter diep en de jumpers maken een vrije val van tientallen meters tot het koord hun valbreekt en ze weer omhoog veren. Het bedrijf waar het fatale ongeluk bij gebeurde beschikte over alle vergunningen en was officieel geregistreerd als aanbieder van ‘extreme sporten’.

‘Haar hele leven nog voor zich’

Een dag na het ongeluk vertelt de vader van de jonge vrouw in de Britse krant The Guardian dat wat er ook gebeurd, zijn dochter nooit meer terugkomt, maar dat ze willen dat dergelijke ongelukken nooit meer gebeuren. ‘Ze had haar hele leven nog voor zich en kwam net uit Zuid-Afrika, waar ze een paar jaar had gewoond, via een vakantie in Marokko naar Spanje. Hier bracht ze een aantal dagen door bij haar tante en haar neven en nichten voordat ze terug zou keren naar Londen om een opleiding en carrière te starten in de modewereld.

Dit vind je misschien ook leuk