Grote bosbrand in Noordwest-Spanje

door admin
Grote bosbrand in Noordwest-Spanje

De brandhaard ligt in de gemeente Cualedro. Hier moesten bewoners verschillende woningen verlaten. De aanhoudende harde wind die steeds van richting verandert in combinatie met de hoge temperatuur, bemoeilijkt het bluswerk. Maandagochtend waren 20 brandweercorpsen aan het werk, samen met 13 bluswagens, zes helikopters en negen blusvliegtuigen die zijn geleverd door het ministerie van Landbouw. Daaraan werd later nog een nooddienst van het Spaanse leger (UME) toegevoegd.

Zondag om 12 over 12 brak de brand uit en in korte tijd verwoestten de vlammen al tientallen hectaren. Vanaf kwart over 3 werd het waarschuwingsniveau 2 afgekondigd omdat er verschillende woningen direct gevaar liepen. Er is al een woning die niet werd bewoond verwoest door de vlammen en enkele woningen werden ontruimd.

Andere bosbranden in de regio

In dezelfde provincie in de plaats Viana do Bolo lukte het de brandweer een brand te stabiliseren. Deze was rond twee uur zondagmiddag uitgebroken en heeft 213 hectare verwoest. Ook de branden in Pexeiros, eveneens in Viana do Bolo, zijn onder controle. Hier is naar schatting 70 hectare aangetast door het vuur. Zaterdagmiddag brak een brand uit in de gemeente Manzaneda. Deze was zondagochtend tegen achten onder controle. Tot slot was er nog een brand in O Barco de Valdeorras die 60 hectare verwoestte. Deze brand brak zaterdagmiddag om half vijf uit in parochie Santigoso en hier moest een brandweerman naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook.

Dit vind je misschien ook leuk