Chaos verwacht in Barcelona vanwege metro-staking

door admin

Lange rijen en vertragingen domineerden het beeld maandagochtend bij verschillende metro-stations in de Catalaanse hoofdstad. Vooral bij de drukstbezochte stations bij de Sagrada Familia en Plaza Catalunya ondervonden reizigers veel overlast

Een aantal uur op maandag zullen er veel minder metro’s rijden, maar ook op dinsdag en woensdag zal er een minimale dienstverlening worden uitgevoerd van 40% in de spitsuren tussen 7 en 9 uur in de ochtend en tussen 16 en 18 uur ’s middags. Later zal slechts 20% van de metro-stellen rijden tussen 20:30 en 22 uur.

Donderdag wordt er een minimale dienstverlening aangehouden van 20% tussen 9:20 en 12:20 uur en van 40% tussen 17 en 20 uur. Woordvoerders van de metro geven toe dat er onvoldoende metro’s zullen rijden en adviseert reizigers om waar mogelijk voor een andere manier van transport te kiezen.

Primavera Sound

Vooral op woensdag 1 en donderdag 2 juni wordt veel overlast verwacht omdat dan de vijftiende editie van het beroemde muziekfestival Primavera Sound begint. Dit trekt jaarlijks tienduizenden extra bezoekers naar de stad. 

Eind april werd er ook al twee dagen gestaakt. Werknemers zijn boos over hun salaris, dat omhoog moet en willen betere arbeidsvoorwaarden. 

Klik hier voor de website van Metro Barcelona, al staat er hierop nog niets over de stakingen vermeld.

Dit vind je misschien ook leuk