Tot het weekeind onweer en regen in Spanje

door admin

De kans op onweersbuien en regen is op donderdag erg groot vooral in het noorden en westen van Andalusië, Extremadura en Castilla la Mancha. Ook grote delen van Castilla y León en de provincies tegen de Spaanse Pyreneeën krijgen te maken met onstabiel weer. Zie hier de kaart van het weeralert van donderdag. Met de buien neemt de temperatuur flink af om vervolgens tegen het weekend weer te stijgen tot of op enkele plekken ook boven de 40 graden Celcius.

Tot nu toe was de warmste dag in Spanje 3 juli. Het kwik steeg in Córdoba het hoogst met 45 graden. Komend weekeind wordt het weer zonnig en droog overal met temperaturen die langs de kusten een stuk aangenamer zijn dan in het binnenland. In Barcelona zal de temperatuur zo rond de 30 graden schommelen en 34 graden in Almería en iets warmer wordt het langs de Spaanse zuidkust. 

Voor donderdag geldt voor het hele land een UV index van 9 en 10, waar 11 de hoogste waarde is. Het is dus oppassen geblazen als je in de volle zon bent. Smeer je goed in of vermijd de zon helemaal tussen 11 en 16 uur. 

Zaterdag krijgen alleen de provincies Córdoba en Sevilla een gele waarschuwing, wat risico betekent, voor hoge temperaturen.

Dit vind je misschien ook leuk