Tijdelijk verbod op Segways Barcelona

door admin

De gemeente heeft besloten het voertuig te verbieden op last van een boetes die variëren tussen 90 euro als je wordt betrapt in verboden gebied. Rijd je bovendien nog harder dan 10 kilometer per uur, houd je je niet aan andere regels of verplaats je je met teveel alcohol achter je kiezen, dan kan die boete oplopen tot ruim 1.000 euro.Verboden gebied isde kustzone tussen Hotel Vela en de Olympische haven. Voor fietstaxi’s en rickshaws was deze zone al verboden.

Extreme drukte 

Alleen de 7 officiële verhuurbedrijven krijgen vergunningen om Segways en andere eenpersoons vervoermiddelen zoals elektrische steps te verhuren. Particuliere bezitters zullen zich elders in de stad moeten verpozen. Volgens wethouder mobiliteit Mercedes Vidal heeft Barcelona te maken met extreme drukte. Helemaal in het hoogseizoen is de toeristische druk bijna niet meer hanteerbaar. Toch vond er ondanks de vele klachten over Segways en soortgenoten slechts één ongeluk plaats.

Toeristenbelasting

Sinds het aantreden van de linkse burgemeester Ada Colau is de gemeente van Barcelona gericht bezig het probleem van overlast aan te pakken. Zo zijn er beperkingen op het uitgeven van vergunningen voor nieuwe hotels, appartementen en verhuursites zoals AirBnb. Ook worden groepen toeristen verboden in de overdekte markt La Boquería. Daarnaast overweegt de gemeente, nu het aantal cruise-passagiers dat dagelijks wordt losgelaten in de stad rap toeneemt, een toeristenbelasting te gaan vragen. Het spoedverbod langs het strand geldt in elk geval tot 1 oktober aanstaande.

Dit vind je misschien ook leuk