Grote daling aantal buitenlanders in provincie Alicante

door admin
Grote daling aantal buitenlanders in provincie Alicante

Het gaat om de op één na grootste daling sinds deze gegevens werden bijgehouden. Alleen in 1998 verlieten meer buitenlanders de provincie die bekend is van de Costa Blanca en zeer toeristische plaatsen als Benidorm en Calpe.

Op 1 januari 2013 stonden er 469.417 niet-Spanjaarden ingeschreven in de verschillende bevolkingsregisters. Dat zijn er 3.193 minder dan een jaar eerder. In 2011 was er een daling van het aantal buitenlanders van slechts 415 personen.

De daling volgt op een lange periode van voortdurende en constante stijging. Tussen 1998 en 2010 groeide de niet-Spaanse bevolking in de provincie van 75.522 naar 467.099 personen.

De daling is vooral toe te schrijven aan het vertrek van buitenlanders uit Latijns-Amerikaanse landen, zoals Ecuador, Argentinië en Venezuela. Door de slechte arbeidsmarkt in Spanje zoeken ze hun heil in hun land van herkomst.

Niet alleen Zuid-Amerikanen vertrekken, ook het aantal Britten, Duitsers en Nederlanders in de provincie liep terug, zij het met veel minder. Enkel het aantal Italianen, Russen, Noord-Afrikanen en Aziaten bleef stijgen.

Nederlandse gepensioneerden

Buitenlanders beslaan meer dan 50 procent van de bevolking van 22 gemeenten in Alicante, waaronder Torrevieja en enkele kustgemeenten voornamelijk in La Marina en La Vega Baja. Hier gaat het vooral om gepensioneerde Britten, Duitsers en Nederlanders. Met 17.192 geregistreerde personen vormen de Nederlanders in de provincie de vijfde belangrijkste buitenlandse kolonie.

Dit vind je misschien ook leuk