Málaga wil geen nieuwe bars meer en beperkt openingstijden terrassen

door admin
Málaga wil geen nieuwe bars meer en beperkt openingstijden terrassen

De booming Zuid-Spaanse stad telt nu officieel twee akoestisch verzadigde zones, waarin 98 straten van het oude centrum liggen en vijf straten van de buurt Teatinos. Met de maatregelen, die vorige week in het provinciale officiële staatsblad werden gepubliceerd, moet de geluidsoverlast worden beperkt. 

De nieuwe normen zijn minimaal vijf jaar van kracht en vormen een beperking op de horeca-activiteiten in het centrum. Ze kwamen tot stand na jarenlang gesteggel tussen de verschillende belangstellenden.

Málaga steeds aantrekkelijker, maar ook drukker

Málaga is sinds het begin van deze eeuw een steeds populairdere bestemming geworden voor toeristen. Waar de stad vroeger werd gemeden en feitelijk enkel diende als vliegbestemming voor kustplaatsen langs de Costa del Sol, is deze sinds het PP-gemeentebestuur flink heeft ingezet op cultuur en het moderniseren van infrastructuur steeds aantrekkelijker geworden. De stad telt nu ruim 35 musea, waaronder het beroemde Picasso Museum, het Carmen Thyssen Museum en Centre Pompidou Málaga. De Spaanse hogesnelheidstrein komt aan op het flink gerenoveerde en uitgebreide treinstation, de luchthaven kreeg een nieuwe terminal en het historisch centrum is volledig vrij gemaakt van verkeer. In de haven konden steeds grotere cruiseschepen aanleggen, wat de aanvoer van toeristen nog extra deed toenemen. Het aantal restaurants en bars in het centrum is niet meer te tellen en woningen voor vakantieverhuur drijven de prijzen op en jagen locals het stadshart uit. Met de nieuwe maatregelen hoopt de gemeente paal en perk te stellen aan de negatieve effecten van die populariteit.

Dit vind je misschien ook leuk