Raadsel over de herkomst van Christoffel Columbus bijna opgelost

door admin
Raadsel over de herkomst van Christoffel Columbus bijna opgelost

Dan worden namelijk de uitslagen van de DNA-onderzoeken van de stoffelijke resten van Christoffel Columbus bekendgemaakt. Naar aanleiding hiervan wordt een documentaire en een miniserie opgenomen over de ontdekkingsreiziger. De studie van het DNA van Cristoffel Columbus is een van de belangrijkste historische onderzoeken van deze eeuw. Het doel van de onderzoeken was om meer te weten te komen over de oorsprong van Columbus.

In 2003 zijn in Sevilla de stoffelijke overschotten van Christoffel Columbus en zijn zoon Hernando Columbus opgegraven onder leiding van professor José Antonio Lorente van de Universiteit van Granada. Vrij snel na de opgravingen en de eerste onderzoeken besloot Lorente het verdere DNA-onderzoek uit te stellen, omdat de technologie op dat moment nog niet voldoende efficiënt was op dit gebied. De botten werden in eerste instantie bewaard in een gepantserde kamer in de Universiteit van Granada.

De laatste 15 jaar heeft er een enorme technologische revolutie plaatsgevonden op het gebied van genetische identificatie en daarom heeft een heel internationaal team onder leiding van de Universiteit van Granada het onderzoek op de resten van Columbus hervat. Het doel is om objectieve wetenschappelijke gegevens aan te leveren die historici en deskundigen in staat stellen een aantal van de bestaande theorieën over zijn oorsprong te bevestigen of terzijde te schuiven.

De meest solide, wijdverspreide en algemeen aanvaarde hypothese wijst op Genua als de plaats van herkomst van de ontdekkingsreiziger. In de loop van de 20e eeuw zijn er echter talloze theorieën ontstaan die deze oorsprong in twijfel trekken. Vandaag de dag zijn er ongeveer twintig gedocumenteerde theorieën over de geboorteplaats van Columbus die lopen van Portugal, Castilië, verschillende delen van Italië, het huidige Catalonië, Mallorca, Galicië, Valencia, het Baskenland, Engeland, Kroatië, Polen tot zelfs Scandinavië.

Zodra de resultaten van de genetische analyses klaar zijn, zullen al deze hypothesen worden bestudeerd en samengevoegd om het raadsel van de oorsprong van Christoffel Columbus op te lossen. Een einde dat tot doel heeft de geschiedenisboeken voorgoed te veranderen en dat verfilmd en gedocumenteerd wordt door RTVE en Story Producciones.

In mei 2021, samenvallend met de 515e verjaardag van het overlijden van Christoffel Columbus, zal een persconferentie worden gehouden op de Universiteit van Granada om meer informatie te verstrekken.

Dit vind je misschien ook leuk