Nieuw bezoekerscentrum voor Caminito del Rey gaat begin 2018 open

door admin
Nieuw bezoekerscentrum voor Caminito del Rey gaat begin 2018 open

De verwachting is dat in december het gebouw volledig klaar zal zijn, zo zei Elias Bendodo, voorzitter van de provincie Málaga. Hij bracht samen met de burgemeesters van Ardales, Alora, Antequera, Valle de Abdalajís en Campillos een bezoek aan de werkplaats. In het centrum dat is opgetrokken uit hout werd 850.000 euro geïnvesteerd. Dit geld is afkomstig uit het Europese fonds DUSI. Met het fonds moet de sociaal-economische ontwikkeling van de plaatsen Antequera, Ardales, Alora en Valle de Abdalajís worden bevorderd.

Het centrum komt bij kilometer 5,500 aan de MA5403 die Ardales met El Chorro verbindt. De totale oppervlakte is 500 vierkante meter en het gebouw is opgetrokken uit hout, zodat het goed past in de natuurlijke omgeving. Binnen komt een receptie, een winkel en een boekhandel. Daarnaast is er een zaal voor bijeenkomsten en presentaties. Hier kunnen ook films worden vertoond. Aan de kant waar het gebouw uitkijkt over het stuwmeer komt een cafetaria voor kleine versnaperingen met een terras. Voor de bezoekers van het centrum wordt er eveneens een parkeerplaats gebouwd met ruimte voor 200 auto’s en een plek voor bussen en voor de bus die de bezoekers van de uitgang weer terugbrengt naar de ingang van de Caminito del Rey. 

Om het verkeer vanuit verschillende richtingen beter naar de MA-5403 en het bezoekerscentrum te leiden, wordt ook een nieuwe rotonde gebouwd met een diameter van 36 meter. Hiervoor wordt 150.000 euro uitgetrokken. In het midden van de rotonde komt een groot logo van de Caminito del Rey. 

Dag voor het goede doel

Op 4 december aanstaande gaat al het geld dat wordt betaald voor toegangskaarten voor de Caminito del Rey besteed aan arme families in de gemeenten Ardales en Alora. Onder het motto ‘loop voor hen en verander hun leven’ is dit een initiatief van de stichting Caritas in beide gemeenten en het Rode Kruis van Ardales. Je kunt voor deze dag hier reserveren

Dit vind je misschien ook leuk