Burgemeester Fuengirola stapt na 23 jaar op

door admin
Burgemeester Fuengirola stapt na 23 jaar op

Oña verkoos zodoende de regionale politiek boven de lokale. ‘Het waren de moeilijkste dagen van mijn politieke leven’, zo lichtte Oña haar besluit toe. De hervorming van de kieswet werd eind september bekendgemaakt en ook goedgekeurd door het Grondwettelijk Hof.

Een aantal andere burgemeesters van Andalusische gemeenten, zoals die van Sevilla en Valverde del Camino, verkozen hun burgemeesterschap boven de zetel in het regionale parlement. Oña daarentegen besloot haar burgemeestersketting in te leveren en voor een regionale politieke carrière te gaan. Ze was op één na de Spaanse burgemeester waarop het meest werd gestemd.

Lage werkloosheid

‘In Fuengirola is het werk gedaan, ik laat een gemeente en stad achter met een werkloosheid van 14 procent, terwijl het Andalusisch gemiddelde ruim twee keer zo hoog is. Dit is het moment om het stokje over te dragen aan iemand die ons geen onaangename verrassingen zal bezorgen’, verklaarde Oña om te vervolgen met dat ze wordt opgevolgd door haar vertrouwenspersoon en wethouder Ana Mula.

Dit vind je misschien ook leuk