Spanje stuurt voor het eerst Engelstalig nummer naar Eurovisie Songfestival

door admin
Spanje stuurt voor het eerst Engelstalig nummer naar Eurovisie Songfestival

De 33-jarige Spaanse zangeres Barei won met haar upbeat nummer Say Yay. Vijf andere nummers werden ook voorgedragen tijdens de uitzending van afgelopen maandag op nationale televisie. De vakjury koos net als het publiek voor Say Yay. De niet al te beste resultaten van de afgelopen jaren van Spanje ondersteunen deze verandering van tactiek. Bovendien waren van de 16 laatste winnaars van het songfestival 15 nummers in het Engels. 

Er was enige controversie in aanloop naar de nationale wedstrijd om te bepalen wie er Spanje mag vertegenwoordigen op deze 61e editie van het songfestival. De studio-opname van Say Yay heeft Spaanstalige tekst in het achtergrondkoor. Deze waren echter vervangen door Engels tijdens de live performance op maandag.

Spanje won voor het laatst in 1969

Volgens Barei zelf is het het beste om universele nummers in te sturen. Het winnende lied van Zweden vorig jaar was ook een upbeat nummer Heroes van Mans Zelmerlöw dat overal ter wereld op de radio gedraaid kan worden. De laatste winnaar voor Spanje was de zanger Salomé met het nummer ‘Vivo cantando’ in 1969. Hij deelde zijn eerste plaats echter wel met Nederland, Engeland en Frankrijk. 

In Wenen eindigde de Spaanse zangeres Edurne met haar lied ‘Amanecer’ vorig jaar op de 21e plaats.

Dit vind je misschien ook leuk