Slechts zes Spaanse steden bij honderd best gewaardeerde ter wereld

door admin
Slechts zes Spaanse steden bij honderd best gewaardeerde ter wereld

Lijstjes bieden structuur en hulp bij het maken van keuzes als vakantiebestemmingen, al maakt het nogal wat uit wie een lijst heeft samengesteld en met welke reden. Omdat veel mensen in januari voorzichtig beginnen met het plannen van hun zomervakantie komt ook Trivago weer met een lijst. Ditmaal gaat het om de lijst met best gewaardeerde steden ter wereld. Hoe goed die steden worden gewaardeerd, baseert Trivago op de online reputatie ervan. Deze wordt afgeleid uit het aantal meningen dat bezoekers van Trivago achterlaten op de website en of het gaat om positieve dan wel negatieve meningen.

Slechts zes Spaanse steden staan daartussen. Het gaat om de honderd meest toeristische steden ter wereld. Opvallend is dat er ook kleine plaatsen staan tussen de best gewaardeerde, zoals het Italiaanse Vernoa met een score van 84,19 of Belgrado met een score van 85,60.

De top tien wordt gedomineerd door Europese bestemmingen, al staat de Chineze stad Lijiang ertussen en het Braziliaanse Gramado. Op nummer één staat de Turkse stad Göreme, gevolgd door Matera in Italië en Rust in Duitsland. Lijiang staat op vier en Belgrado op vijf. Vervolgens komt het kleine toren-dorpje San Gimignano in Italië voorbij en volgt op zeven Zagreb in Kroatië. Op acht staat Killarney in Ierland, op negen Kaliningrado in Rusland en op tien volgt Gramado.

Opvallend in de ranglijst van Trivago is dat kleinere en middelgrote plaatsen een betere waardering krijgen. Vaak wordt de meer persoonlijke benadering in plaatselijke horeca erg gewaardeerd ten opzichte van onpersoonlijke behandelingen in grote steden, waar hotels en restaurants ook massaler zijn.

Spaanse steden

Het is vreemd dat de eerste Spaanse stad pas op nummer 37 staat. Dit is Santiago de Compostela met een score van 83,72 punten uit de 100. Pas helemaal onderaan de lijst van honderd komen de andere vijf Spaanse steden. Dit zijn Granada op 94, Valencia op 96, Córdoba op 97, Málaga op 98 en San Sebastián op 99.

Meeste recensies

Praag, Wenen, Boedapest en Lissabon zijn de steden in de ranglijst met de meeste opinies over hotels op de website van Trivago. Allemaal hebben ze meer dan 500.000 recensies. Aan het andere eind staan steden als Jaisalmer in India, Novosibirsk in Rusland met minder dan 20.000 recensies. Van de Spaanse steden heeft Granada de meeste meningen, gevolgd door Valencia met meer dan 200.000 elk. Málaga, Córdoba hebben er meer dan 100.000 en San Sebastián en Santiago de Compostela meer dan 70.000.

Dit vind je misschien ook leuk