Valencia, hoogtepunten uit de stad en regio

door admin
Valencia, hoogtepunten uit de stad en regio

Fleur schreef voor de Nederlandse uitgeverij Edicola een gids over Valencia en omgeving. Een jaar geleden kwam het verzoek om dat te doen. Hier werd ze razend enthousiast van. Ze besloot het water te volgen dat zorgt voor vruchtbare grond aan de oevers van de rivier de Turia en ging op zoek naar de bron en vond stuwmeren, irrigatiekanalen, watervallen en zwemmeertjes. Het water trok in het verleden ook verschillende immigranten, zoals de Romeinen, Visigoten en de Arabieren, die hier allemaal een eigen erfgoed achterlieten. Het achterland kent daardoor een enorme rijkdom aan kastelen, tradities, kathedralen en aquaducten.

Valenciaanse gewasssen

Aan de vruchtbare oevers groeien de gewassen, waar Valencia al decennialang bekend om staat. De boeren verbouwen rijst (voor de paella), sinaasappels en chufa, een worteltje waar de typisch Valenciaanse drank Horchata van wordt gemaakt. Maar Fleur vond ook pareltjes, producten die je misschien niet direct verwacht, zoals wijn, honing en zijde. In het boek vertelt ze over de leukste wijnbodega’s, bergwandelingen en heeft ze enkele traditionele recepten opgenomen, zoals haar favorieten: Arroz al Horno en de cocktail Agua de Valencia.

Gids over Valencia en omgeving

Heb je een reisje naar Valencia in het vooruitzicht, kijk dan even voor een paar leuke tips in het boek Valencia, hoogtepunten uit de stad en regio. Maar ook voor iedereen die in Valencia woont of voor een tweede of derde keer Valencia bezoekt, is de reisgids een echte aanrader. Als je dan ook nog van fietsen, wandelen en avontuur houdt, is het boek een must. De gids hoort bij de Spanje-reeks van Edicola. Deze wordt ieder half jaar aangevuld met een aantal nieuwe delen. Edicola geeft bovendien een nieuw magazine ‘Por Favor’ uit en dat staat ieder kwartaal boordevol met leuke bestemmingen in Spanje, heerlijke Spaanse recepten en fragmenten uit de nieuwe reisgidsen in de Spanje-reeks. Het volgende nummer ligt begin september in de boekhandels in Nederland en Vlaanderen. 

Dit vind je misschien ook leuk