Spaanse premier publiceert een boek

door admin
Spaanse premier publiceert een boek

Het boek wordt op 19 februari gepubliceerd en verschijnt bij uitgeverij Península van Grupo Planeta. Het is het eerste boek van Pedro Sánchez en hij schreef het voor en tijdens zijn premierschap. ‘Hier neemt niemand ontslag om trouw te zijn aan zijn woorden’, is een van de opvallende zinnen in het boek dat over de periode gaat sinds Sánchez algemeen secretaris van zijn partij PSOE werd in 2014. PSOE is de afkorting van Partido Socialista Obrero Español ofwel de Spaanse socialistische arbeiderspartij.

Het boek gaat over het persoonlijke leven van Sánchez gedurende een periode waarin hij ‘politieke successen en nederlagen’ boekte en is ‘verweven met politieke reflecties over acties, verraad en moed’, zo staat te lezen op de achterflap. De belofte aan de lezer van het boek is dat ze de meest onbekende kant van de politiek leider zullen ontdekken. 

Volgens bronnen in het regeringspaleis Moncloa schreef Sánchez het grootste deel van het boek voordat hij premier werd, maar is het de laatste maanden hier en daar geactualiseerd. 

Toen Sánchez in 2014 algemeen secretaris van zijn partij werd bevond Spanje zich midden in de diepe economische crisis. Twee jaar later werd hij uit zijn partij gezet na een interne stemming. Niet lang daarna kwam hij weer terug en toonde een jaar later zijn strijdbaarheid door in juni 2018 een motie van wantrouwen in te dienen tegen premier Mariano Rajoy wegens grootschalige corruptie binnen zijn partij PP. 

Als kersverse premier van Spanje ziet Sánchez zich voor grote uitdagingen staan als de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd, de opkomst van het populisme, de politieke verdeeldheid en het is op dit vlak dat hij ‘weerstand’ moet bieden. 

Dit vind je misschien ook leuk