Het grootste religieuze spektakel van Spanje begint op zondag

door admin
Het grootste religieuze spektakel van Spanje begint op zondag

Voor veel Spanjaarden is deze week het hoogtepunt van hun jaar. Voor niet-religieuze Spanjaarden vormt Pasen altijd het begin van een toeristisch seizoen. Alle restaurants en hotels zijn weer klaar om tot eind september massa’s toeristen een aangename vakantie te bezorgen.

Wie volgende week in Spanje is kan het Paas-spektakel zelf meemaken. In vrijwel alle dorpen en steden is er wel iets te doen. Met name de Andalusische steden Sevilla, Málaga, Córdoba en Granada pakken flink uit met reusachtige draagbaren die soms wel door meer dan honderd mannen urenlang gedragen worden op hun tocht door de stad. Wierrook, boetelingen, bezwerende muziek, spontaan opwellende ‘saetas’ en de geur van kaarsvet domineren een week lang het straatbeeld. 

Het leukst is het om naar de processies te kijken als je een beetje weet wat de achterliggende symboliek is en waarom men het viert zoals het gevierd wordt. Op MeerSpanje.nl hebben we de belangrijkste ‘ingredienten’ van het Spaanse Paasfeest uit de doeken gedaan en kun je lezen over onder meer broederschappen, draagbaren, beeldenverering, boetelingen en puntmutsen. 

Dit vind je misschien ook leuk