Visreserve Spanje op na 11 juni

door admin
Visreserve Spanje op na 11 juni

Jaarlijks wordt hierin het volume aan vis geanalyseerd dat per land in de Europese Unie wordt gevangen. Dit volume wordt vergeleken met de aanwezige vis in de nationale wateren per land en de consumptie per hoofd van de bevolking.

Zo blijkt dat elke Spanjaard 42,9 kilo vis per jaar consumeert. Het land staat hiermee op de tweede plaats na Portugal van alle landen in de Europese Unie. In Portugal wordt 61,1 kilo per hoofd van de bevolking per jaar gegeten. De consumptie per persoon in de EU ligt op 23 kilo per jaar. Dat is 5 kilo meer dan het gemiddelde wereldwijd, dat op 18,5 kilo per persoon per jaar ligt

Bovenstaande gegevens betekenen dat Europa vanaf 12 juli afhankelijk wordt van vis buiten Europa. Dat is één maand later dan Spanje. Vorig jaar was de Europese datum 8 juli en in 2012 was het nog 6 juli. In het jaar 2000 lag de omslagdatum nog drie weken eerder, dus de overbevissing in Europa lijkt hiermee licht af te nemen. Anderzijds kan het volgens een woordvoerder van NEF ook liggen aan de economische crisis, waardoor mensen minder vis eten.

Dit vind je misschien ook leuk