Opnieuw record aan diggelen in Spaans toerisme

door admin
Opnieuw record aan diggelen in Spaans toerisme

Alleen al in juni kozen 6,6 miljoen buitenlandse toeristen Spanje als bestemming. Dat is 4,5 procent meer dan dezelfde maand een jaar geleden. De cijfers werden gepubliceerd door het ministerie van Industrie, Energie en Toerisme en zijn afkomstig uit de peiling van de toeristische organisatie Frontur.

Verenigd Koninkrijk

Alle belangrijke markten lieten een toename in aantallen toeristen zien. Opnieuw is bevestigd dat het Verenigd Koninkrijk de grootste markt is voor Spanje. In een half jaar tijd kwamen er 6,5 miljoen Britten naar Spanje. Dat is een toename van 5,8 procent op jaarbasis. Van alle buitenlandse toeristen in Spanje is ruim 23 procent Brits.

Daarna volgt Duitsland met 4,6 miljoen bezoekers, wat een stijging van bijna 9 procent is ten opzichte van vorig jaar. De Fransen sluiten de rij van drie grootste markten met 4,2 miljoen bezoekers en een toename van 10,3 procent. 

Ook de Noordische landen lieten een stijging zien van maar liefst 6,7 procent. Deze landen vormen samen de vierde markt van belang voor Spanje. Daarna volgen nog Italië met een stijging van 13,9 procent, België met een toename van 21 procent, Nederland (+6%) en Zwitserland (+9%).

Catalonië meestbezocht

Van alle regio’s kreeg Catalonië de meeste bezoekers en kon ook nog een stijging van 6,7 procent registreren. Er kwamen 7,1 miljoen internationale toeristen naar de regio. Dat is ruim een kwart van het totaal. Een vijfde van het totaal koos voor een van de Canarische Eilanden. Dat was een stijging van 12,4 procent en een totaal aantal van 5,6 miljoen. De Balearen vertoonden in tegenstelling tot alle andere regio’s opnieuw een daling op jaarbasis, zij het een lichte daling van 0,6 procent. Toch is het nog de derde meestbezochte regio. 

Andalusië werd bezocht door 3,7 miljoen toeristen, wat 13,3 procent van het totaal is en een stijging ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar van 9 procent. Valencia kon een toename van 5,6 procent registreren en ontving 2,6 miljoen toeristen uit het buitenland. Dat is 9,5 procent van het totaal. Madrid zag het aantal bezoekers toenemen met 8 procent tot 2,3 miljoen in totaal. Hiermee haalt het een marktaandeel van 8,2 procent.

Dit vind je misschien ook leuk