Transavia wordt een prijsvechter

door admin
Transavia wordt een prijsvechter

Het bedrijf heeft een ‘duidelijke lijn uitgezet naar een concurrerende positie op de low cost markt’ en zal zich minder op de markt van toeristenbestemmingen gaan richten. Hoe dit beleid precies tot uiting komen in prijzen en bestemmingen, werd nog niet bekend gemaakt.

De luchtvaartmaatschappij wil met de maatregelen beter concurreren met maatschapijen als Easyjet en Ryanair en moet daardoor flink gaan groeien. Er zullen meer lijndiensten bijkomen. Onlangs werden al nieuwe routes geopend naar Rome, Bari en Catania.

Air France-KLM

Ook Air France-KLM, eigenaar van Transavia, onderzoekt de mogelijkheden op de low cost markt. De maatschappij zou een flink deel van zijn vluchten naar Europese en binnenlandse bestemmingen willen overhevelen naar de budgetdochters Transavia en Hop. Air France-KLM leidde tussen januari en juli dit jaar een verlies van 614 miljoen euro. De korte-en middellange afstandsvluchten beslaan 40 procent van het totale aanbod van vluchten beslaan. Op 8 september zal de nieuwe strategie worden onthuld.

Transavia wordt veel gebruikt door Nederlanders die van en naar Spanje vliegen.

Dit vind je misschien ook leuk