Nederlands meisje verongelukt bij ‘puenting’ in Spanje

door admin
Nederlands meisje verongelukt bij 'puenting' in Spanje

Om nog onbekende redenen viel het meisje nog voor de activiteit plaatsvond van de brug bij Cabezón de la Sal 40 meter de diepte in en kwam terecht in een droge rivierbedding. Ze was op slag dood, zo heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.

De autoriteiten van het dorp zijn verslagen en geschokt en wisten niet dat de brug voor dergelijke risicovolle activiteiten werd gebruikt. Het meisje was met een groep jongeren op surfkamp vlakbij en kampeerde vlakbij en besloot maandag te gaan ‘puenten’.

Een paar weken geleden kwam er een andere jonge vrouw om het leven bij een ongeluk met bungeejumping in de Zuid-Spaanse provincie Granada. Het Britse meisje was 23 jaar en klapte na haar sprong tegen een lager gelegen brug aan. 

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. De burgemeester heeft namens zijn gemeente zijn diepste medeleven naar de familie geuit. 

Het verschil tussen bungeejumpen en puenten is dat bij de eerste activiteit het elastiek aan de voeten is bevestigd en bij het puenten het koord zit bevestigd aan je middel. 

Dit vind je misschien ook leuk