Tweede dodelijke slachtoffer westnijlvirus in Spanje

door admin
Tweede dodelijke slachtoffer westnijlvirus in Spanje

23 personen zijn opgenomen in het ziekenhuis, waarvan 7 op een intensieve zorgafdeling (IC). In totaal zijn 25 mensen positief op het virus getest. In de nacht van donderdag op vrijdag bezweek een 77-jarige man uit La Puebla del Río aan zijn besmetting met het virus. Deze man was al enkele dagen opgenomen op de IC van het ziekenhuis Virgen del Rocio in Sevilla. 

Het gaat om de grootste uitbraak van het westnijlvirus die is geregistreerd in Andalusië. Gezondheidsexperts wijzen dit feit toe aan een toename van 30 procent van het aantal muggen die leven in en rond de draslanden van het nationale park Doñana en de rivier Guadalquivir.

Het westnijlvirus komt via een muggenbeet niet alleen bij mensen terecht maar ook bij vogels, paarden en andere zoogdieren. Rond 80 procent van de besmette personen heeft geen symptomen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De resterende 20 procent kent wel symptomen. In de ergste gevallen (1%) treedt encefalitis (ontsteking in het centrale deel van het zenuwstelsel) of meningitis (hersenvliesontsteking) op. Van de mensen die deze ernstige symptomen krijgen overlijdt volgens het Andalusische gezondheidsministerie 10 procent. 

Dit vind je misschien ook leuk