Spaans eiland voor ruim drie miljoen euro verkocht aan zakenman

door admin
Spaans eiland voor ruim drie miljoen euro verkocht aan zakenman

Er gingen flink wat onderhandelingen aan vooraf met de 16 erfgenamen van het bezit. Ook moest Meruelo nog een Franse zakenman overbieden om de deal te sluiten. Ondanks de stijgende vastgoedprijzen op de Balearen werd de vraagprijs verschillende keren verlaagd. In de zomer van 2016 lag die nog op 5,2 miljoen euro.

De nieuwe eigenaar is een in New York geboren zakenman met Cubaanse ouders. Na een jeugd op het Caribische eiland verliet hij dit om een leven op de bouwen in de Big Apple. Hij kocht het eiland via zijn Spaanse bedrijf Meruela Investments.

Isla d’en Colom

Isla d’en Colom heeft een oppervlakte van 59 hectare en ligt op 200 meter van de noordoostkust van Menorca. Het eilandje hoort bij de gemeente Mahón en is het grootste van alle eilanden voor de kust van Menorca. Het heeft twee mooie stranden Els Tamarells en Arenal den Moro. Er ligt een grote finca op van 130 vierkante meter, een houten huis van 135 vierkante meter en een zomerhuis.

Tegenwoordig is het eiland onderdeel van het natuurpark s’Albufera des Grau. Daarom mag er niet gebouwd worden. Sinds het begin van de vorige eeuw was het in handen van de familie en erfgenamen van Antonio Roca Várez die het eiland in 1904 kocht voor 7850 pesetaas. Het werd door de jaren heen vooral als vakantieoord gebruikt.

Dit vind je misschien ook leuk