Nederlander doodgeschoten in restaurant in Torremolinos

door admin
Nederlander doodgeschoten in restaurant in Torremolinos

Dat het om Ziani gaat hebben meerdere bronnen bevestigd tegen de website Boevennieuws. De 33-jarige Nederlander van Noord-Afrikaanse afkomst was met een vrouw aan het dineren in restaurant Tiki, een bekend sushi-restaurant in Torremolinos. Om iets over negen kwam er een gemaskerde man de zaak binnen die op het slachtoffer afliep en begon te schieten. Ziani werd geraakt in zijn bovenlichaam en hoofd. De zwaargewonde man kon nog worden gereanimeerd en naar ziekenhuis Carlos Haya in Málaga worden gebracht waar hij alsnog aan zijn verwondingen bezweek

De dader vluchtte na de schietpartij naar buiten naar een wit busje dat door een ander werd bestuurd. Volgens getuigen mistte dit busje een achterraam en zou richting de snelweg zijn gereden. 

Ziani was geen onbekende van de Spaanse politie. Een maand geleden werd hij opgepakt in verband met een explosie en een aangetroffen bom in Marbella. Hij zou illegaal vuurwapens en explosieven in zijn bezit hebben. Voor enkele weken zat hij vast, maar kwam vrij na betaling van borg. Ook in Nederland is Hamza Ziani een bekende in het criminele circuit. De criminele organisatie waartoe hij behoort zou gespecialiseerd zijn in afpersing en drugshandel. 

Ziani wordt ervan verdacht de bom te hebben gemaakt die werd aangetroffen in een vuilnisbak in de wijk Los Monteros in Marbella. Volgens explosievendeskundigen van de Spaanse politie moest de bom door een expert zijn gemaakt. 

Er woedt op dit moment een drugsoorlog in Zuid-Spanje. Deze begon met de liquidatie van David Avila Ramos, met Maradona als bijnaam. Hij werd doodgeschoten bij de kerk waar zijn zoon zijn eerste heilige communie deed. De groep waar Hamza Ziani toe zou behoren zou met het plaatsen van bommen andere criminelen willen intimideren en waarschuwen. 

Volgens de serveerster die juist het eten naar Ziani en zijn vrouwelijke metgezel wilde brengen toen de gemaskerde man binnenkwam, had Ziani nerveus gedrag vertoond door steeds naar buiten te gaan om te roken. Even voordat Ziani binnenkwam, had er aan de tafel naast hem nog een gezin met zes kinderen gezeten.  

Dit vind je misschien ook leuk