Spanje loopt jaarlijks miljoenen euro’s mis door piraterij en productvervalsinge

door admin
Spanje loopt jaarlijks miljoenen euro's mis door piraterij en productvervalsinge

Dit is gemeld door het Europese Kantoor voor Intellectuele Eigendom (Euipo). Dit Europese agentschap houdt kantoor in Alicante en stelt dat alle 28 lidstaten gezamenlijk circa 60 miljard euro mislopen in elf sleutelsectoren. Het gaat daarmee om 7,4 procent van alle verkopen.

De meest geraakte sectoren zijn die van de cosmetica en artikelen voor persoonlijke verzorging, sportartikelen, speelgoed en videospellen, sieraden en horloges, handtassen en koffers, muziek, alcoholische dranken en wijnen, farmaceutische producten, pesticiden en smartphones. 

Gezien het feit dat fabrikanten minder produceren dan wanneer de vervalsingen niet bestonden en daardoor werk kunnen bieden aan minder mensen, wordt in de analyse van Euipo geschat dat er binnen de Europese Unie 468.000 banen verloren gaan als gevolg van de piraterij.

In Spanje betreft de 6,7 miljard euro 10,6 procent van de totale verkopen in het land. Sinds de eerste analyse van 2018 is het aantal misgelopen verkopen gedaald in alle sectoren behalve in de kleding, schoenen en accessoires en de sector voor cosmetische producten. 

Dit vind je misschien ook leuk