Goldman Sachs financiert nieuw voetbalstadion Barcelona

door admin
Goldman Sachs financiert nieuw voetbalstadion Barcelona

Dit zal de bank in eerste instantie 600 miljoen euro kosten, zo melden bronnen dichtbij de bank volgens de krant El Confidencial. Goldman Sachs is de adviserende bank van de club en zorgt er met het royale aanbod voor dat FC Barcelona in staat is eindelijk van start te gaan met het project Espai Barça.

In eerste instantie had de club de financiering voor het vernieuwde stadion anders geregeld. De eerste 200 miljoen euro zouden verkregen worden via een traditionele banklening. De volgende 200 miljoen zou gefinancierd worden uit de titelrechten van het stadion en de laatste 200 miljoen euro zou verkregen worden uit toekomstige reclame-inkomsten. De club van voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft sinds het akkoord twee jaar geleden werd bereikt met het technologische bedrijf dat Camp Nou tot Espai Barça zou transformeren het contract niet kunnen afronden. 

Daarom liep de start van de bouwwerkzaamheden vertraging op. Die wil Bartomeu nu zo snel mogelijk van start laten gaan met de intentie dat het nieuwe stadion, dat al in 2014 werd ontworpen, gereed of bijna gereed is voor 2021. Dat is ook het jaar waarin een nieuwe voorzitter wordt gekozen. De komende weken zal duidelijk worden of de deal met Goldman Sachs door kan gaan. 

De formule waarmee Barça zijn stadion waarschijnlijk gaat financieren lijkt op die van Real Madrid. Voor de bouw van het nieuwe Santiago Bernabeu stadion krijgt die club een lening van 575 miljoen euro van de Bank of America Merrill Lynch en JP Morgan. 

Klik hier om te zien hoe het vernieuwde voetbalstadion van FC Barcelona eruit gaat zien. 

Dit vind je misschien ook leuk