Einde aan zomers weer in groot deel van Spanje met komst hevige regenbuien

door admin
Einde aan zomers weer in groot deel van Spanje met komst hevige regenbuien

De week begon al met regen in enkele zones in het noorden van het land, maar in andere delen was het nog volop zomers met temperaturen die gemakkelijk de 30 graden haalden. Vanaf donderdag komt daar een einde aan met de komst van een groot Atlantisch front, iets dat vrij ongebruikelijk is voor de tijd van het jaar. Met het front duikt ook de temperatuur omlaag. Op sommige plaatsen kan dat een verschil van tot 10 graden Celcius opleveren ten opzichte van woensdag. 

De regen begint in het zuiden en midden van het land al op woensdagmiddag en -avond en treft vooral het westelijk deel van het Iberisch Schiereiland. Lokaal kan het echt hevig worden in het noordwesten van het land, onder meer in het zuiden van de regio Castillië en León, het noorden van Extremadura en de regio Madrid. De buien gaan hier vrijwel zeker gepaard met heftige stormen, soms hagel en een flinke daling van de temperatuur. Het oostelijke kustgebied krijgt pas vanaf vrijdag met de storingen te maken. 

Aemet heeft met code geel vanaf 17 uur op donderdag gewaarschuwd voor regen in het zuiden van de regio Madrid en in de berggebieden daar, in het westen van Castilla-La Mancha, het noorden van de provincie Cáceres, de provincies Salamanca en Ávila en het westen en zuiden van Galicië.

Vrijdag verandert het front van richting en trekt richting het oosten. Dan zal praktisch het hele land te maken hebben met buien die plaatselijk hevig kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer en hagel.

Dit vind je misschien ook leuk