Andalusië onderzoekt mogelijkheid tot massale vaccinatie

door admin
Andalusië onderzoekt mogelijkheid tot massale vaccinatie

David Moreno, de regeringsafgevaardigde die toezicht houdt op de vaccinatiecampagne in Andalusië, gaf dinsdag tijdens een interview met Canal Sur Radio meer details over het vaccineren van de inwoners van Andalusië. De inzet van stadions, congresgebouwen en andere plekken met grote oppervlaktes wordt nu bestudeerd om de inwoners van Andalusië met grote aantallen tegelijk in te kunnen enten.

Vaccineren van 80-plussers en mensen van middelbare leeftijd

Ook vertelde Moreno dat ouderen die niet in verzorgingscentra wonen thuis kunnen worden ingeënt. Het is ook mogelijk dat een familielid samen met de oudere naar een vaccinatiepunt komt. Mensen die ouder zijn dan 80 jaar worden telefonisch geïnformeerd over de vaccinatieplanning. Mensen van middelbare leeftijd zullen – wanneer zij aan de beurt zijn – digitaal op de hoogte worden gebracht waar en wanneer zij een eerste prik zullen ontvangen.

Onvoldoende vaccins in Spanje om doelen te halen

De Spaanse krant La Vanguardia schrijft woensdag dat het regiobestuur van Andalusië als doel had om in maart 80 procent van het zorgpersoneel en 80 procent van de 80-plussers in te hebben geënt. Om dit te bereiken moet Andalusië voor 31 maart 1 miljoen doses vaccins ontvangen. Precies hier zit het probleem van Andalusië en voor andere Spaanse regio’s.

Andalusië heeft voldoende personeel en plek voor massale inenting

Volgens Moreno worden deze week tussen de 75.000 en 80.000 doses toegediend in zijn regio. Daarnaast worden ongeveer 5.000 doses opgeslagen voor de tweede prik voor de mensen uit de eerste doelgroep. Moreno liet bovendien weten dat er in Andalusië 350.000 doses per week nodig zijn om in de zomer 70 procent van de bevolking te hebben gevaccineerd. Vooralsnog staat Andalusië voor een extreem lastige uitdaging om dit aantal te bereiken gezien de huidige leveringsproblemen.

Tijdens het interview met Canal Sur Radio zei Moreno ook dat Andalusië in ieder geval voldoende personeel en infrastructuur gereed heeft om een inhaalslag te maken wanneer er weer voldoende vaccins worden geleverd.

Dit vind je misschien ook leuk