Arts op Mallorca betrapt wegens afgifte valse PCR-testresultaten aan toeristen

door admin
Arts op Mallorca betrapt wegens afgifte valse PCR-testresultaten aan toeristen

De politie heeft naar aanleiding van het programma een onderzoek opgestart. Toeristen leggen aan de Duitse verlaggever Sascha Wintel uit dat de privékliniek de certificaten aanbiedt voor 80 euro. Deze kunnen worden gebruikt voor de terugreis naar Duitsland, waar reizigers bij aankomst een negatieve PCR-test moeten overleggen.

De arts van de privékliniek op Mallorca, die niet bij naam is genoemd, vraagt ​​de toeristen welke datum en tijd ze op de akte willen hebben.

Momenteel is de regel dat toeristen die positief worden getest op Covid worden gehuisvest in een ‘quarantainehotel’ op het eiland.

Undercover

Wintel maakte met een verborgen camera een afspraak in de kliniek. Hij kreeg binnen enkele minuten een negatieve PCR-test, zonder dat er een test voor nodig was. Toen Wintel de dokter vroeg waarom een ​​test niet nodig was, weigerde deze commentaar te geven.

De Nationale Politie heeft nu een onderzoek ingesteld naar de zaak en contact opgenomen met de Duitse politie om de onbewerkte beelden te verkrijgen. De Spaanse autoriteiten zullen ook de verslaggever en andere getuigen willen ondervragen.

Europol spoort vervalste certificaten op

In februari 2021 bracht Europol een persbericht uit waarin werd gewaarschuwd voor nagemaakte en dus valse negatieve Covid-19-testresultaten. In de tekst werd geïnformeerd over criminelen die de Europese autoriteiten in dit verband al hebben opgepakt.

Ze verklaarden: ‘Er zijn al verschillende gevallen naar voren gekomen waarin frauduleuze COVID-19-testcertificaten aan reizigers zijn verkocht: Een organisatie in Frankrijk die valse negatieve testresultaten aan passagiers verkocht, werd ontmanteld op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs, Frankrijk; In het VK werden fraudeurs betrapt op het verkopen van valse COVID-19-documenten voor 100 pond; In december 2020 werd door de Spaanse politie een fraudeur aangehouden voor het verkopen van nep-testresultaten voor 40 euro.’

Dit vind je misschien ook leuk