Verontwaardiging over ‘beledigende’ vacature op platteland Murcia

door admin
Verontwaardiging over 'beledigende' vacature op platteland Murcia

Daarnaast dwingt de werkgever volgens de krant La Opinión de Murcia zijn personeel de coronaregels te overtreden door van hen te eisen dat ze vervoerd worden in volle auto’s of busjes in plaats van voor 50% gevuld zoals de huidige wet aangeeft. De vacature werd gepubliceerd in een Facebookgroep opgericht om werk aan te bieden of te zoeken in de Zuidoost-Spaanse regio, en ging meteen viraal op andere sociale netwerken zoals Twitter.

De beloning van één euro per volle doos citroenen wordt door tientallen gebruikers van de netwerken, waaronder leden van de bovengenoemde Facebookgroep, bestempeld als ‘slavernij’ of op zijn minst ‘beledigend’ en ‘mensonterend’. 

De aanbieder van de vacature belooft te betalen voor het transport ter waarde van 3 euro per persoon per werkdag. Hij beperkt zich tot de term ‘werving’ – en specificeert daarbij niet of het gaat om legaal of zwart werk – van ‘bemanningen’ en niet van ‘losse’ werknemers. Zo wil hij de gemiddelde reiskosten verlagen, terwijl hij er daarmee impliciet op aandringt de regelgeving inzake de preventie van Covid-19 besmettingen te overtreden, omdat volgens die regels auto’s en busjes slechts voor 50% gevuld mogen zijn als de inzittende niet tot één huishouden behoren. 

Dit vind je misschien ook leuk