Spanje nog altijd favoriet bij internationale toeristen

door admin
Spanje nog altijd favoriet bij internationale toeristen

Spanje heeft Griekenland ingehaald als favoriete bestemming voor de Duitsers en laat ook Egypte achter zich. Ondanks deze inhaalslag blijkt Turkije onder Duitse toeristen toch net iets geliefder dan Spanje, zo schrijft de Spaanse website Tourinews.es. Deze conclusies blijken uit het rapport met vooruitzichten voor het tweede kwartaal van 2021 dat Turespaña heeft opgesteld.

Duitsers dol op pakketreizen

Duitsers zijn dol op pakketreizen, reizen waarbij veelal de vlucht, het verblijf en soms het eten al is inbegrepen. Uit het rapport blijkt dat 30 procent van de Duitsers heeft gekozen voor een pakketreis naar Turkije maar dat Spanje vlak daarachter volgt met 28 procent. Egypte en Griekenland sluiten achteraan deze bestemmingen met respectievelijk 17 en 10 procent, terwijl Griekenland eerder nog aantrekkelijker was voor de Duitsers dan Spanje.

Duitsers vieren graag vakantie op Balearen

In het eerste kwartaal was ook Turkije favoriet boven Spanje. Een oorzaak daarvan is dat Duitsland pas in de loop van het eerste kwartaal de Balearen aanmerkte als veilig gebied om naartoe op vakantie te gaan. Tussen april en oktober gaat ruim 42 procent van de vluchten van Duitse toeristen naar Palma de Mallorca waaruit blijkt dat de Balearen een favoriete bestemming zijn voor de Duitsers.

Duitsers houden van Spaanse stranden en de zon

Uit de enquête die Turespaña heeft afgenomen, blijkt dat de helft van de Duitse toeristen graag naar Spanje op vakantie gaat. De zon en de heerlijke stranden zijn de voornaamste redenen voor Duitsers om voor Spanje te kiezen. Volgens de enquête blijft Spanje wel achter wanneer vakantiegangers op zoek zijn naar een ‘duurzame bestemming’ en ‘natuur en sportmogelijkheden’.

Spanje nog altijd topfavoriet onder internationale toeristen

Uit een ander onderzoek van het reisplatform TravelgateX, dat de favoriete vakantiebestemming van toeristen van allerlei nationaliteiten peilde, staat Spanje voor het derde achtereenvolgende jaar in de top van favoriete vakantiebestemmingen.

Uit hotelboekingen tussen juni en september via deze site blijkt Spanje topfavoriet, gevolgd door de Verenigde Staten. Ook Griekenland heeft een behoorlijke groei doorgemaakt wat blijkt uit het aantal hotelboekingen voor aanstaande zomer. De boekingen voor Italië daarentegen zijn aanzienlijk gedaald.

Dit vind je misschien ook leuk