Spanje ziet komst gevaccineerde Britse toeristen tegenmoet

door admin
Spanje ziet komst gevaccineerde Britse toeristen tegenmoet

Dit compenseert voor de sector deels de opgelegde reisbeperkingen van andere Europese landen. Nadat het aantal besmettingen in korte tijd explosief toenam, zetten ook de Nederlandse autoriteiten het hele Spaanse grondgebied, inclusief de beide eilandengroepen, op code oranje. Datzelfde deden Frankrijk, België en Duitsland waardoor de toeristische sector een golf van annuleringen te verwerken kreeg. 

Britse toeristen voor Spanje van essentieel belang

In Engeland is nu 68 procent van de bevolking volledig gevaccineerd en deze groep mag nu dus van de Britse premier naar Spanje reizen. Dat hebben de Spaanse hotel- en luchtvaartsector inmiddels al gemerkt aan het toegenomen aantal reserveringen. Sinds de quarantaineplicht werd opgeheven, verviervoudigde het aantal geboekte vluchten vanuit Engeland naar Spanje. Nadat de toeristische sector 15 maanden vrijwel stillag, zijn deze Britse toeristen van essentieel belang voor het huidige hoogseizoen. 

Volgens de Vereniging voor Hotelondernemers aan de Costa del Sol (Aehcos) zorgt het toegenomen nationale toerisme er samen met de Britse markt voor dat de aanvankelijk verwachte hotelbezetting voor deze maand op 58 procent blijft, ondanks dat veel andere landen hun reisadviezen hebben aangepast. Dat percentage was recent nog met 9 procentpunten naar beneden bijgesteld, toen Engeland voor alle uit Spanje terugkerende inwoners een quarantaineplicht invoerde.  

Toeristische sector Andalusië blijft hoopvol

De Andalusische vicepresident en regiominister van Toerisme Juan Martín liet afgelopen vrijdag weten dat de eerste twee weken van juli ‘tamelijk positief’ zijn geweest voor de toeristische sector in zijn regio. Voor de twee laatste weken van juli is zijn verwachting zelfs nog beter, ondanks het oplopende aantal besmettingen. Dat heeft volgens Martín in Andalusië vooralsnog niet voor problemen in de ziekenhuizen gezorgd. 

Steeds meer vluchten naar Málaga Airport

Luchthavenbeheerder Aena registreerde afgelopen weekend op vliegveld Málaga-Costa del Sol 1.138 vluchten, waarvan er 875 afkomstig waren uit het buitenland. In hetzelfde weekend van 2020 waren dat er maar 715, in 2019 waren dat er 1.523. Het aantal vluchten zal vanaf maandag nog aanzienlijk toenemen met de komst van Britse toeristen die voornamelijk met Ryanair en Easyjet naar Spanje vliegen.  

Op Málaga Airport is 30 procent van de aankomende passagiers afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. In de maanden juni, juli en augustus 2019, dus vóór de pandemie, landden hier meer dan een miljoen Britse toeristen.

Dit vind je misschien ook leuk