Britse seksmisdadigers duiken onder aan Spaanse costa’s

door admin
Britse seksmisdadigers duiken onder aan Spaanse costa’s

Gemiddeld zou ‘s zomers elke dag een gekende seksmisdadiger aan de Spaanse costa’s arriveren, schrijft de Daily Telegraph. De Spaanse politie zegt dat ze overstelpt wordt met dringende verzoeken van haar Britse collega’s om bekende zedendelinquenten extra in de gaten te houden als ze toekomen in de resorts.

Elk jaar komen er via Interpol zo’n 100 aanvragen binnen. Maar het ontbreekt de onderbemande Spanjaarden aan middelen om aan alle dossiers gevolg te geven, zeker in het zomerseizoen wanneer duizenden en duizenden toeristen zich aandienen.

Glippen door het net

“We weten wanneer ze arriveren, en in welk hotel die personen inchecken. Maar daarna verstrijkt de tijd en slippen ze door de mazen van het net”, zegt een woordvoerder van de Guardia Civil. Spaanse agenten vragen versterking om tijdens de zomermaanden de instroom van seksdelinquenten op te vangen.

Onder hen bevinden zich een aantal mannen bij wie het risico hoog is dat ze opnieuw zullen toeslaan. Britten die geregistreerd staan als seksueel delinquent kunnen, afhankelijk van de voorwaarden van hun veroordeling, naar het buitenland reizen als ze lokale ordehandhavers minstens drie dagen voor hun vertrek inlichten.

Spaanse autoriteiten zeggen dat het niet ongebruikelijk is dat de criminelen daarna niet meer naar huis gaan en spoorloos in een buitenlandse expatgemeenschap verdwijnen. “Ze nemen een andere naam aan en vestigen zich in een drukke toeristische streek”, vertelt de Guardia Civil-zegsman. “Daar kunnen ze dan ongemerkt blijven wonen.”

Dit vind je misschien ook leuk