Nudisme weer toegestaan op de stranden van Cádiz

door admin
Nudisme weer toegestaan op de stranden van Cádiz

Dat geldt ook voor de stadsstranden. Wel zullen specifieke gebieden voor deze praktijk worden afgebakend. Diario de Cádiz schrijft dat de nieuwe verordening voor het gebruik en het beheer van de stranden bepaalt dat “alle stranden in het gemeentelijke district ontvankelijk zijn voor iedereen die daar gebruik van wil maken, ongeacht de kleding die ze dragen”, of het gebrek aan die kleding dus… 

Dit gedeelte is volledig in tegenstelling tot de in 2009 goedgekeurde regelgeving die expliciet het verbod op naturisme vastlegde “op stranden die als stedelijk worden beschouwd”, zoals Playa de la Caleta, Playa de Santa María del Mar en Playa la Victoria.

Het stadsbestuur van Cadiz heeft echter verduidelijkt dat in deze nieuwe verordening specifieke gebieden zullen worden afgebakend voor nudisten. Die gebieden zullen zichtbaar worden gemaakt met behulp van duidelijke bewegwijzering voor dit doel. Ook zullen VVV-kantoren en andere communicatiekanalen van de gemeente duidelijk communiceren over de wijziging.

Het besluit om groen licht te geven voor nudisme is gepromoot door de gemeenteraad en is doorgegaan dankzij de onthouding van PSOE en Ciudadanos. Alleen PP was tegen.

Bekijk ook: De mooiste stranden van Cádiz

Dit vind je misschien ook leuk