Spanje en Portugal verdelen de punten tijdens Nations League

door admin

Op woensdag 1 juni ging de Nations League van start; de internationale voetbalcompetitie voor mannenteams die om de twee jaar wordt gespeeld tussen lidstaten van de UEFA. In 2018 werd de Nations League voor het eerst georganiseerd en toen kwam Portugal als winnaar uit de bus. De meest recente kampioen van de Nations League is Frankrijk.

Veelbelovende kraker tussen toplanden Spanje en Portugal

Op de tweede dag trapte Spanje dit kampioenschap af in een wedstrijd tegen Portugal. Voorafgaand aan de wedstrijd was er al veel te doen om de keuze van de Portugese bondscoach; Cristiano Ronaldo stond namelijk niet in de basis opgesteld en begon de wedstrijd op de reservebank. Dit was pas de tweede keer in 14 jaar tijd dat de aanvaller niet aan een wedstrijd van de nationale ploeg mocht beginnen.

Ronaldo moet uur lang toekijken naar Spanje

Toch overleefde Portugal een overtuigende start van de Spaanse spelers, maar halverwege de eerste helft kwam Spanje toch op voorsprong. Alvaro Morata sloeg toe na een ijzerscherpe counter van Sarabia en scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Even later werd het bijna 2-0 voor de Spanjaarden door een kans van Soler. Toch wist doelman Costa deze poging af te wenden.

Spanje en Portugal verdelen de punten in Sevilla

Een kwartier na rust besloot de bondscoach van Portugal toch zijn troef in te zetten en was het team met Ronaldo meer in balans. Toch lukte scoren pas in de slotfase van de wedstrijd. Invaller Horta verzilverde in de 83e minuut een voorzet van Cancelo. De wedstrijd tussen Spanje en Portugal leverde met deze stand geen winnaar op en eindigde in Sevilla met 1-1.

Hoe nu verder voor Spanje?

Het speelschema van de Nations League bestaat uit wedstrijden in juni en september 2022. Vier van de zes wedstrijden zijn nog deze maand gepland. Op 5 juni speelt Spanje de volgende wedstrijd tegen Tsjechië; op 9 juni tegen Zwitserland en op 12 juni opnieuw tegen Tsjechië. De laatste wedstrijden vinden plaats op 24 en 27 september tegen respectievelijk Zwitserland en Portugal.