Topdrukte en verscherpte controle op Spaanse wegen dit weekend

door admin
Topdrukte en verscherpte controle op Spaanse wegen dit weekend

De Spaanse verkeersdienst DGT stelt in een verklaring dit weekend 6 miljoen verplaatsingen over de weg te verwachten. Dat zijn er 2 miljoen meer dan in een zomerweekend zonder extra feestdag. DGT verscherpt dit weekend het toezicht op de wegen om ‘veiligheid en doorgang te bieden’ aan de weggebruikers. 

Waar wordt de meeste drukte verwacht?

Het meeste verkeer wordt verwacht  op weg van en naar grote steden naar toeristische gebieden aan de kust of naar tweede huizen. De wegen in Madrid, Castilla-La Mancha, Valencia, Murcia en Andalusië zullen deze dagen het meeste worden getroffen door het drukke wegverkeer. 

Maatregelen

Om het verkeer vlotter te laten verlopen heeft DGT een aantal verkeersregulerende maatregelen die ingezet kunnen worden als de intensiteit van het verkeer dat vereist. Bijvoorbeeld het aanleggen van een extra rijstrook in tegengestelde richting, door middel van kegels, om zo de capaciteit van de weg te vergroten bij verwachte drukte.

Een andere mogelijkheid is, indien nodig, om het verkeer van voertuigen voor gevaarlijke goederen, speciaal vervoer en vrachtwagens met een maximaal toegestaan gewicht van meer dan 7.500 kilo te beperken gedurende bepaalde uren en op die weggedeelten waar de verkeersintensiteit het hoogst is. Daarnaast worden de wegwerkzaamheden in alle deelgemeenschappen gedurende het weekend van vrijdag 13.00 uur tot zondag 24 juli om 24.00 uur stilgelegd. In de regio’s Galicië, Madrid en Navarra gebeurt dat ook op maandag 25 juli.

Dit vind je misschien ook leuk