Meer betalen voor huizen aan de Fernando Alonso- en Rafael Nadal-straat?

door admin
Meer betalen voor huizen aan de Fernando Alonso- en Rafael Nadal-straat?

Twitter-volgers gingen massaal naar Google Maps om dit beroemde kruispunt in Murcia op te zoeken, schrijft Huffingtonpost.es. Eenmaal op Google Maps vind je in dezelfde buurt in Murcia straten die vernoemd zijn naar andere Spaanse sporters. Naast Rafael Nadal voor tennisfans en Fernando Alonso voor F1-fans, vind je er straten vernoemd naar een wielrenner en naar langeafstandslopers.

Calle Martín Fiz

Martín Fiz was een langeafstandsloper uit Spanje. Hij won de marathon op de Europese kampioenschappen atletiek 1994 in Helsinki en opnieuw op de wereldkampioenschappen atletiek 1995 in Göteborg. Hij begon zijn sportcarrière echter niet als marathonloper. Op 12-jarige leeftijd liep hij weg van huis om deel te nemen aan een crosscountry-evenement.

Dit was zijn eerste kennismaking met de atletiekwereld. Hij keek niet achterom. In 2018 werd hij aangereden op een zebrapad en raakte zwaargewond met meerdere trauma’s en 4 gebroken ribben. Slechts vier maanden later, in januari 2019, verbrak hij het wereldrecord voor de 10 kilometer wegrace voor hardlopers ouder dan 55 jaar. 

Abel Antón Rodrigo-straat

Abel Antón Rodrigo was ook een Spaanse marathonloper. Hij won gouden medailles voor de marathon op de Wereldkampioenschappen 1997 en 1999. Bovendien werd Antón in 1998 de eerste Spanjaard die de marathon van Londen won. Van de acht marathons die hij liep, won hij er vijf. Hij stopte uiteindelijk in 2000 met competitielopen. Ook in zijn geboorteplaats Soria is een straat naar hem vernoemd.

Alejandro Valverde Belmonte Straat

Alejandro Valverde Belmonte, alias “The Bullet”, uit Las Lumbreras in Murcia, is een Spaanse wielrenner. Hij reed zijn laatste wedstrijd voor het Movistar Team en zette eind september zijn fiets voorgoed aan de kant. Zijn carrière overspande meer dan twee decennia en meer dan 120 successen als professionele racer.

Calle Rafael Nadal en Calle Fernando Alonso Street

Dan komen we bij het onderwerp van de Tweet van José Cava – het kruispunt van de straten vernoemd naar Rafael Nadal en Fernando Alonso. Dit zijn twee van de meest succesvolle atleten in de Spaanse geschiedenis.

Calle Rafael Nadal

Rafa Nadal heeft het record van 22 Grand Slam-titels in het enkelspel voor heren gewonnen. Dit omvat een record van 14 French Open-titels. Hij heeft 92 Association of Tennis Professionals (ATP) singles-titels gewonnen, waaronder 36 Masters-titels. Verder 63 hiervan op gravel. Nadal is een van de slechts vier tennissers (waarvan twee mannen) die de Career Golden Slam voltooiden. Deze wordt toegekend aan spelers die tijdens hun carrière alle vier de Grand Slam-toernooien en de Olympische gouden medaille hebben gewonnen. Het is een van de zeldzaamste prestaties in tennis. Anderen die het hebben bereikt, zijn Steffi Graf, Serena Williams en Andre Agassi.

Calle Fernando Alonso

Alonso behaalde het record voor de langste sportcarrière in de Formule 1. Op de prille leeftijd van drie jaar kwam hij voor het eerst met ‘de sport’ in aanraking toen zijn vader, kartliefhebber José Luis Alonso, besloot zelf een kart te bouwen. Deze was oorspronkelijk bedoeld voor Fernando’s oudere zus, Lorena. Voor Fernando was het echter meteen een hit. Sindsdien volgde hij zijn passie en in 1993 won hij het Spaanse kampioenschap.

In september 2005 schreef Fernando geschiedenis. Hij werd de jongste coureur ooit die wereldkampioen Formule 1 werd in de Braziliaanse Grand Prix. Het jaar daarop werd hij opnieuw gekroond tot F1-wereldkampioen. Zijn laatste succes was in Qatar in november vorig jaar. Toen eindigde de 40-jarige coureur als derde op het podium samen met Max Verstappen en Luis Hamilton.

Dit vind je misschien ook leuk