‘Voetballer lekte sekstape Spaans gemeenteraadslid’

door admin
'Voetballer lekte sekstape Spaans gemeenteraadslid'

‘Maar voor alle duidelijkheid: ik voel me een slachtoffer’, aldus de 41-jarige lerares uit Los Yébenes. ‘Die video is zonder mijn toestemming verspreid.’ Een 27-jarige verdachte zit voorlopig in voorarrest.

Het drama voor Olvido begon op 8 augustus. Een filmpje, waarop ze nogal druk in de weer is met zichzelf, belandde via haar telefoon op Whatsapp. Of de beelden nu bestemd waren voor haar man of een ‘goede vriend’ is niet duidelijk. Die laatste – naar verluidt een voetballer van Toledo – wordt in de gaten gehouden door justitie.

Door alle ophef in de media besloot Hormigos ontslag te nemen. Na de onvermijdelijke reeks kwetsende commentaren kwam er echter een onverwachte golf van solidariteit op gang. In die mate zelfs dat de hitsige dame zich bedacht en haar politieke activiteiten gewoon voortzette.

Ook haar collega’s namen het voor haar op. ‘Neem daar geen ontslag voor. Denk er zelfs niet aan’, liet Elena Valenciano, de nummer twee binnen de socialistische partij PSOE, weten.

En zelfs de conservatieve Esperanza Aguirre – presidente van de autonome gemeenschap Madrid – verleende haar steun. ‘Privacy blijft nu eenmaal heilig’, verklaarde zij. Op Twitter wordt de hashtag #yotambiénmemasturbo (#ikmasturbeerook) veelvuldig gebruikt.

Dit vind je misschien ook leuk