Monsterstorm onderweg naar Spanje

door admin
Monsterstorm onderweg naar Spanje

Twee fronten zijn als gevolg van een zware depressie op de Atlantische Oceaan in aantocht. In Galicië waait het hard tot stormachtig en zal het ook hard gaan regenen. Diverse parken zijn uit voorzorg gesloten vanwege het gevaar op vallende takken. Langs de kusten verwacht het Spaanse weerinstituut Aemet golven tot wel zes meter hoog. 

De Washington Post heeft het in een artikel over een ‘monster storm’ die midden op de oceaan zorgt voor golven tot wel 15 meter. Dit baseert de Amerikaanse krant op de Amerikaanse nationale weerdienst.

Code geel

Voor de kusten van de provincies A Coruña en Pontevedra geldt vandaag en morgen in dit opzicht code geel. Het echte effect van de depressie zal hier vanaf de loop van de middag op woensdag merkbaar zijn. Aemet waarschuwt ook voor effecten van de storm langs de Spaanse noordkust en de Canarische eilanden. Hier kunnen de golven een hoogte krijgen van drie meter. 

In heel Spanje, behalve langs de gehele oostkust en het zuidoosten, is het woensdag bewolkt. Regen valt vooral in het noordwesten van het land.

Dit vind je misschien ook leuk