Geen flesvoeding voor baby in veganistisch Spaans restaurant

door admin
Geen flesvoeding voor baby in veganistisch Spaans restaurant

De ober schoof discreet een papier met deze boodschap naast haar bord op het moment dat ze haar baby begon te voeden met een van huis meegenomen flesje. De vrouw voelde zich zo vernederd dat ze een zeer negatieve recensie over het restaurant El Vergel Veggie achterliet op Tripadvisor. ‘Het kwam zeer onverwacht, het was zeer vernederend en ik kon me niet verdedigen tegen een papier. Ze wisten niet eens wat er in het flesje zat. Het had net zo goed moedermelk kunnen zijn of plantaardige melk’.

Een van de eigenaren van het restaurant reageerde daarop met een verontschuldiging voor de wijze waarop de boodschap aan de vrouw was gecommuniceerd. Hij vermeldde erbij dat diezelfde boodschap ook op de deur te lezen is en dat het een huisregel is dat er geen voeding bestaand uit of (deels) gemaakt van dierlijke producten binnen mogen.

‘Het is raar dat ouders wel in ons restaurant komen eten, maar dan wel hun kinderen potjes voeding geven waar vlees in zit’, aldus de eigenaar in een Spaanse krant. Bovendien, zo vond de eigenaar, de echt vernederde moeders zijn die van baby’s die ze afgepakt worden, zodat ze de melk die bestemd is voor die baby’s in grote hoeveelheden kunnen tappen. Dat zijn de moeders van kalveren, lammeren en geiten die de werkelijke slachtoffers zijn van de fles van hun kind.’

Dit vind je misschien ook leuk