Safari Park aan Costa Blanca wordt complex met luxe hotels

door admin
Safari Park aan Costa Blanca wordt complex met luxe hotels

Met de bouwwerkzamheden voor het hotelcomplex zal naar verwachting over iets meer dan twee jaar worden gestart. UTE, eigenaar van het perceel legde het voorstel drie jaar geleden al neer bij de gemeente van Verger en belooft 200 tot 500 extra directe en indirecte banen voor inwoners van de streek. De gemeente ging akkoord op voorwaarde dat de natuurlijke omgeving wordt gerespecteerd. Er zullen geen hoge gebouwen komen en het natuurgebied zal onaangeraakt blijven. 

Een paar hobbels op de weg verhinderen de start van de bouw. Zo moet het perceel van 500.000 vierkante meter dat zich in een beschermde zone bevindt nog worden opgenomen in het bestemmingsplan van El Verger. Dit proces zal nog anderhalf jaar in beslag kunnen nemen.

Tot die tijd zal het stuk grond er niet verlaten bij liggen. De eigenaren van het perceel zijn tot een overeenkomst gekomen met het bedrijf achter het macro-muziekfestival Medusa dat in Cullera wordt gehouden om een ander internationaal ‘hardcore’ en ‘hardstyle’ festival met de naam Octopus in El Verger te organiseren. Het zal van 17 tot 20 juli worden georganiseerd en illustere dj’s moeten zo’n 15.000 bezoekers per dag gaan aantrekken. AniMe en Angerfirst hebben onder anderen hun medewerking al toegezegd.  

De plannen betekenen dat het doek definitief valt voor het in 2010 failliet gegane Safari Park dat sinds 1973 bestond. Het terrein kwam daarna nog even in handen van het bedrijf Terra Natura dat uiteindelijk besloot het te verkopen aan de huidige eigenaren.

Dit vind je misschien ook leuk