Benidorm installeert mobiele vaccinatiepunten voor buitenlandse toeristen

door admin
Benidorm installeert mobiele vaccinatiepunten voor buitenlandse toeristen

Dit heeft het regionale ministerie van Gezondheidszorg aangekondigd. Een vaccinatiepunt wordt opgericht in het centrum van de toeristische badplaats die toegankelijk zal zijn voor iedereen en een ander punt richt zich specifieke op buitenlandse toeristen. 

Op basis van de meest recente gegevens die zijn vrijgegeven door de Generalitat Valenciana, bevindt de gemeente Alicante zich nog steeds in een situatie van ‘extreem risico’, met een cumulatieve incidentie in 14 dagen van 272,53 gevallen per 100.000 inwoners. De hotelvereniging Hosbec heeft deze cijfers echter al in twijfel getrokken omdat er geen rekening zou zijn gehouden met de bezoekers aan de stad. Als die worden meegeteld, zouden bovengenoemde cijfers volgens Hosbec  verdrievoudigen.

Het eerste vaccinatiepunt is in het Museu L’Hort de Colón, gelegen aan de straat Tomàs Ortuño. Hier kunnen mensen vanaf dinsdag 9 november tot en met maandag 15 november terecht tussen 11 en 17 uur. “Met dit punt in het hart van de stad willen we de vaccinatie vergemakkelijken van degenen die, om welke reden dan ook, nog moeten worden ingeënt. We openen een paar dagen voor de patroonsfeesten om te proberen de toestroom van mensen te spreiden, en blijven geopend tijdens de belangrijkste evenementen”, verklaarde de directeur van de gezondheidsafdeling van Marina Baixa, Rosa Louis Cereceda.

Deze service is bedoeld voor mensen die nog niet zijn ingeënt tegen het coronavirus of nog een dosis tegoed hebben. Vanaf dinsdag 16 november verhuist het mobiele vaccinatieteam naar de Benidorm Foreign Tourist Service, in de Rincón de Loix, de grootste wijk van de stad waar het altijd bijzonder druk is. De openingstijden zijn dezelfde als die van het Museu L’Hort de Colón, van 11.00 tot 17.00 uur.

Dit tweede vaccinatiepunt blijft afhankelijk van de vraag die er is geopend. “Het is een buurt met een enorme toestroom van mensen, vooral buitenlanders, en we zullen deze locatie zo lang open houden als nodig is. Het doel is om de vaccinatiegraad tegen het coronavirus verder uit te breiden”, aldus Cereceda.

Zoeken naar niet-gevaccineerde

Het instellen van mobiele teams naar drukke punten in Benidorm is in overeenstemming met andere initiatieven die zijn gelanceerd na de voltooiing van de massale vaccinatie bij de 133 punten die door de Valenciaanse regering zijn verdeeld bij andere festiviteiten zoals muziekfestivals, sportevenementen, grote winkelcentra of universiteitsterreinen. 

Naast de inzet van mobiele vaccinatiepunten bij speciale gelegenheden blijven de eerstelijns gezondheidscentra zeer ctief op zoek naar mensen die nog niet zijn gevaccineerd of die hun tweede vaccinatie nog moeten ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk