Pas op in Spanje voor inbrekers die je deur markeren met lijmdraden

door admin
Pas op in Spanje voor inbrekers die je deur markeren met lijmdraden

De acht gedetineerden markeerden de woningen van hun keuze met dunne, onopvallende draden van lijm op de kozijnen van de toegangsdeuren. De Spaanse politie spreekt over de ‘lijmdraadmethode’; Als de eigenaar thuis is en naar buiten gaat, breekt de draad en weten de dieven dat het huis bezet is. Blijft de draad intact, dan kunnen ze concluderen dat het huis leeg staat. Op basis daarvan bepaalden de inbrekers de ideale tijd om toe te slaan. Zeven van hen waren van Georgische nationaliteit en eentje had de Slowaakse nationliteit. 

Op zoek naar sieraden en gereedschappen

De politie kon met deze operatie vijftien woninginbraken in de provincie oplossen. Tevens konden agenten drie registraties doen in verschillende woningen en eentje in een juwelier die werd gebruikt om de gestolen producten af te voeren. Daarnaast voerden de inspecteurs verschillende controles uit in goudwinkels. Ze ontdekten dat de dieven vooral op zoek waren naar sieraden en gereedschappen die ze bij hun inbraken konden gebruiken. 

Deuren markeren met lijmdraden

De bende was sterk georganiseerd en gestructureerd op verschillende niveaus. Aan de ene kant waren er de verantwoordelijken voor het selecteren en lokaliseren van de huizen. Hiertoe reisden ze door verschillende steden in de provincie. Andere leden van de bende ‘markeerde’ vervolgens bij het ochtendgloren ze de deuren met  lijmdraden. De volgende dag konden ze  zien of de woning actief werd bewoond of dat de eigenaren langere tijd afwezig waren. 

Dit vind je misschien ook leuk