Valencia verbiedt speakers en harde muziek op stranden

door admin
Valencia verbiedt speakers en harde muziek op stranden

Het gaat om nieuwe gemeentelijke regelgeving tegen geluidsoverlast. De gemeenteraad keurt aanstaande vrijdag de tekst goed van de nieuwe verordening tegen geluidsoverlast. Het betreft een update van de norm die sinds 2008 van kracht is. Het gebruik van onder meer luidsprekers op de stranden van de stad wordt verboden. Een van de hoofdstukken is specifiek gewijd aan deze openbare ruimten aan de zee.

Het normatieve document bevat ook belangrijke nieuwigheden op het gebied van activiteiten op de stranden. Tussen activiteiten zonder muziek moet een minimale afstand van 30 meter worden gehandhaafd. Activiteiten die wel muziek hebben, dienen 65 meter ruimte tussenin te laten.

Livemuziek

Voor de podiumkunsten en sociaal-culturele zalen mag livemuziek georganiseerd worden tussen 10.00 en 22.00 uur, mits organisatoren zich houden aan alle regelgeving op akoestisch vlak. 

Pubs en cafés mogen muziekoptredens en culturele activiteiten organiseren, zolang het gaat om achtergrondmuziek die de akoestische limieten niet overschrijden.

Overlast van terrassen

Met betrekking tot het gemeentelijke publieke domein wordt een nieuwe regeling voor de controle van terrassen overwogen. Als sanctie voor het overtreden van die regels kunnen openingstijden worden ingekort of zelfs terrasvergunningen als de uitbater het herhaldelijk te bond maakt.

Daarnaast schuift de verantwoordelijkheid voor de overlast naar de eigenaar van het terras. Ook wordt voor het eerst het algemeen openbaar domein gereguleerd. Dit betekent dat ook sancties kunnen volgen op geluidsoverlast in private ruimtes waar terrassen kunnen worden geplaatst, zoals binnenplaatsen en patio’s. 

Dit vind je misschien ook leuk