Costa del Sol, Bilbao en Costa Azahar bij beste locaties voor pensionado’s

door admin
Costa del Sol, Bilbao en Costa Azahar bij beste locaties voor pensionado’s

Met de steeds betere gezondheid en gunstigere leefomstandigheden van 65-plussers neemt ook het aantal mensen toe dat op die leeftijd besluit te verhuizen naar een ander, zonniger, en liefst ook voordelig land met goede gezondheidszorgvoorzieningen. De Costa del Sol, Bilbao en de Costa Azahar voldoen aan deze voorwaarden en prijken dan ook op de lijst van favoriete bestemmingen om van de welverdiende vrije tijd te gaan genieten.

Oorspronkelijk koos het Amerikaanse tijdschrift Forbes hun beste bestemmingen voor pensionado’s binnen de eigen grenzen. Dit jaar is bij het samenstellen voor het eerst ook gekeken naar bestemmingen buiten de VS waarbij Spanje duidelijk goed in de smaak is gevallen en aan vrijwel alle criteria voldoet.

Warm en goedkoop

Volgens Forbes is Spanje een favoriet land om als 65-plusser te verblijven wegens de uitstekende gezondheidszorgvoorzieningen, het gunstige klimaat, de lage criminaliteit en het gemakkelijk verkrijgen van een verblijfsvisum. Bovendien merkt Forbes op dat Spanje een van de goedkoopste landen binnen Europa is.

Aan de Costa del Sol is Torremolinos een geliefd oord bij buitenlanders: hier wonen mensen met in totaal meer dan 100 verschillende nationaliteiten. 13% van de inwoners van Torremolinos komt oorspronkelijk niet uit Spanje.

Italië, Portugal, Schotland en Ierland andere Europese favorieten

Binnen Europa komen ook Italië (wegens de ‘mediterrane cultuur, het eten en het klimaat), Portugal (wegens de zachte temperaturen en het goedkope levensonderhoud) en Schotland en Ierland voor. Deze laatste twee landen zijn aantrekkelijk voor Amerikaanse pensionado’s wegens het landschap en de taal.

Op de Forbes-lijst komen ook een aantal Latijns-Amerikaanse landen voor wegens het gunstige klimaat en de mooie natuur zoals Colombia, Costa Rica, Panama, Uruguay en Aruba. Deze landen worden daarbij ook geprezen om hun ‘relaxte cultuur’. Van de Aziatische landen komen Thailand (wegens de ‘tropische sfeer’ en het goedkope levensonderhoud), de Filipijnen (wegens het klimaat en de mogelijkheid hier Engels te kunnen spreken) en Maleisië (wegens de cultuur) voor.

Dit vind je misschien ook leuk