Duizend kilo gratis vis tijdens Fiesta del Boquerón in Zuid-Spanje

door admin
Duizend kilo gratis vis tijdens Fiesta del Boquerón in Zuid-Spanje

Hier wordt duizend kilo gratis vis uitgedeeld aan belangstellenden. De vis wordt door de gemeente gekocht van lokale vissers. In het centrum organiseert Sabor Málaga een gastromarkt met zestien stands van producenten uit de hele provincie. Ook worden er verschillende gastronomische activiteiten georganiseerd. 

Francisco Salado van het provinciebestuur benadrukt dat de evenementen, die tussen 7 en 12 september plaatsvinden, bijdragen aan het promoten van de consumptie van ansjovis en de culinaire mogelijkheden van dit visje dat zo typisch is voor deze kust. 

Het programma is gevarieerd met de gratis proeverijen, live culinaire demonstraties van de manieren waarop het visje zoal te bereiden is, de gastromarkt van Sabor a Málaga en muziek en activiteiten voor het hele gezin. 

De deelnemende restaurants bieden verschillende gerechten aan om de gastronomische mogelijkheden van de ansjovis onder de aandacht te brengen. Van de gerechten die de restaurants tijdens het evenement gaan aanbieden, wordt in januari volgend jaar het vierde kookboek gepresenteerd op Fitur.

De voorzitter van de Provinciale Raad van Malaga en de burgemeester van Rincón de la Victoria, Francisco Salado, presenteerde vrijdag de activiteiten van de XVIII Fiesta del Boquerón Victoriano samen met de eerste vice-president van de provinciale instelling en het hoofd van Sabor a Málaga, Juan Carlos Maldonado, en de wethouder voor Toerisme van Rincón de la Victoria, Antonio José Martín.

Salado wees erop dat het festival, uitgeroepen tot feest van Provinciaal Toeristisch Belang, dit jaar zijn oorspronkelijke date terugkrijgt en samen gevierd wordt met de feria de Virgen de la Victoria.

Sabor a Malaga Markt

Aan de andere kant zal in het weekend van 10 tot 12 september de Mercado Sabor a Málaga worden gehouden op Plaza Al-Ándalus in Rincón de la Victoria, tussen 11.00 en 22.00 uur, met zestien exposanten van producenten uit de provincie en activiteiten die zullen draaien om de Victoriaanse ansjovis, evenals muziek- en kindervoorstellingen.

Dit vind je misschien ook leuk