Spanjaard maakt ‘beste cover’ van Donald Trump

door admin
Spanjaard maakt 'beste cover' van Donald Trump

Sanz’ humoristische cover werd niet alleen opgenomen in het boek ‘Fake Views? The Donald Trump Book Covers’, dat onlangs werd gepubliceerd door de Britse schrijver Ben Arongundade. Zijn afbeelding werd er ook de cover van. Arongundade verzamelde op 240 pagina’s de beste covers over Trump uit publicaties van over de hele wereld. Zo stonden er foto’s in van Time, The New Yorker, Der Spiegel, The New York Times, The Economist en Rolling Stone. Arongundade noemde het werk van Sanz als ‘meest originele werk van allemaal’ en plaatste het daarom op de cover.

De afbeelding van Sanz verscheen oorspronkelijk op de cover van het Spaanse blad Tapas in mei 2017. Deze ging direct viraal en bereikte in een paar dagen ruim 1 miljoen views op sociale media. 

Asier Sanz (1969) is grafisch vormgever en humorist en publiceert al 28 jaar afbeeldingen over voetbalclub Athletic de Bilbao. Voor zijn werk ontving hij in Spanje al de Premio de Carícatura Luigi Mari en de Internationale publieksprijs tijdens de 24e Internationale Biennale dell’Umorismo nell Arte. 

Dit vind je misschien ook leuk