Spaanse accenten uit 50 provincies te beluisteren

door admin
Spaanse accenten uit 50 provincies te beluisteren

Onder de video die hij op Youtube heeft geplaatst en die ook op deze pagina is te zien/beluisteren legt de maker uit dat het hem een jaar en twee maanden heeft gekost om alle audiofragmenten te verzamelen. Hij zocht inwoners van vijftig Spaanse provincies die hij hetzelfde tekstfragment liet uitspreken.

‘Het doel van de video is puur recreatief, ik ga nergens geld mee verdienen en ik wil mezelf niet bekend maken, dus ik heb het geüpload naar een nieuw gemaakt YouTube-kanaal’, schrijft Fermakito die anoniem wil blijven onder de video.

Over de gekozen zin die alle 50 provincialen uitspreken in de video zegt Fermakito dat die geen speciale betekenis heef. ‘Ik heb er gewoon voor gekozen omdat ik wilde dat de zin minstens één uitroep zou bevatten, een vraag, een informele manier om iemand te bellen en letters zoals “z” of “rr”, die meestal variaties in uitspraak hebben, afhankelijk van het accent en samengestelde werkwoordsvormen.’

Fermakito voegt verder nog toe dat hij zich ervan bewust is dat binnende meeste provincies natuurlijk ook accentverschillen bestaan endat de gebieden zoals Ceuta en Melilla nog in de video ontbreken. Wellicht dat hij de video in de toekomst nog gaat uitbreiden. 

Dit vind je misschien ook leuk