Málaga derde op de lijst van opkomende bestemmingen

door admin
Málaga derde op de lijst van opkomende bestemmingen

Volgens Tripadvisor is Málaga de derde best opkomende bestemming gemeten in belangstelling van gebruikers van dit reisportaal ten opzichte van vorig jaar. Op één staat ook een Spaanse stad, namelijk Las Palmas op Gran Canaria. Nummer twee is Tbilisi in Georgië, nummer 4: Kiev in Oekraïne, nummer vijf Kaliningrad in Rusland, nummer zes Wroclaw in Polen, nummer zeven Bologna in Italië, nummer 8 is Faro in Portugal, nummer negen Boekarest in Roemenië en nummer tien is het Nederlandse Rotterdam. 

Investeringen

Dat Málaga meer toeristen trekt is niet heel raar. De stad heeft jarenlang op grote schaal geïnvesteerd in cultuur en infrastructuur. De luchthaven werd enorm uitgebreid, de haven werd bij de stad getrokken en vormt nu een uitgaansgebied op zich en diverse musea openden hun deuren. In de historische binnenstad werden talloze straten voetgangergebied en het ene na het andere restaurant opende zijn deuren.

Nieuwe musea

Naast het al aardig grote aantal interessante musea opende het Picasso museum zijn deuren. Enkele jaren later gevolgd door het Carmen Thyssen Museum. Vervolgens kreeg de stad een automuseum vol met glimmende oldtimers erbij. Vorig jaar voegden zich daarbij nog een dependance van het Russische staatsmuseum in Sint Petersburg en eentje van Centre Pompidou in Parijs.

 

Op maandag 12 december opent nog een potentiële publiekstrekker zijn deuren. Het Museo de Málaga, ofwel museum van Málaga, herbergt de collectie van het voormalige museum voor de Schone Kunsten en het Archeologisch museum. De nu al twee miljoen bezoekers per jaar die afkomen op het kunstaanbod in de stad hebben er dus nog een doel bij. 

Geschiedenis douane-gebouw 

Vanaf dinsdag 13 december is het geopend voor publiek. De bijzondere collectie met een reikwijdte van prehistorie tot de jaren tachtig van duizenden werken en objecten is te zien in het voormalige douanegebouw. Dit werd sinds 2009 verbouwd om het geschikt te maken voor het huidige doel. Het fraaie gebouw werd in 1826 in gebruik genomen. Later werd het de tabaksfabriek, het hoofdkantoor van de politie en de laatste jaren zetelde het provinciebestuur van Málaga er.

Collectie Museum van Málaga

De collecties die er nu te zien zijn, lagen bijna twaalf jaar opgeslagen in kelders. Ze moesten in 2004 wijken voor de collectie van het huidige Picasso museum dat toen open ging. De collectie van het Museo de Bellas Artes bevat ruim tweeduizend kunstwerken met onder meer doeken van Picasso, Sorolla, Zubarán en Goya. Wat archeologen allemaal hebben opgegraven tijdens bouwwerkzaamheden in het historische centrum is ook in het museum te bewonderen. Hier gaat het om ruim 15.000 objecten. Op de begane grond is de opslag te bezoeken. Op de eerste verdieping zie je de collectie van Bellas Artes. Een verdieping hoger de archeologische collectie en op de derde verdieping is het terras.

Museo Málaga gratis toegang

Goed nieuws is ook dat dit museum, net als het CAC (museum voor moderne kunst) gratis toegankelijk is. Alleen bezoekers van buiten de Europese Unie betalen 1,50 euro. Het museum is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9 tot 20 uur. Op zondag van 9 tot 15:30 uur. Het museum is gesloten op 24, 25 en 31 december, op 1 en 6 januari en op 1 mei.

Virtueel bezoek

Ben je voorlopig niet in Málaga? Klik dan op deze link voor een virtueel bezoek aan elke verdieping om een indruk te krijgen van de collectie en het fraaie pand.

Dit vind je misschien ook leuk