Aantal miljonairs en multimiljonairs in Spanje flink gedaald

door admin
Aantal miljonairs en multimiljonairs in Spanje flink gedaald

Dit blijkt uit het Global Wealth Report dat donderdag werd gepubliceerd door Credit Suisse. De impact van het coronavirus is mogelijk groter op het aantal miljonairs, dat wil zeggen mensen die een vermogen hebben van meer dan een miljoen dollar (meer dan 800.000 euro). Deze groep is wereldwijd met zo’n 56.000 afgenomen tot een totaal van 51,9 miljoen. Dit is ongeveer 0,1 procent van het totaal aantal miljonairs. Het aantal miljonairs in Spanje is gedaald met 1.038 personen.

Economische ongelijkheid

Wereldwijd blijft de economische ongelijkheid groot. 43,4 procent van het wereldvermogen is in handen van slechts 1 procent van de van de volwassen bevolking. En slechts 2 procent van het totale wereldvermogen is in hadden van 54 procent van de volwassenen. Zij hebben vermogens van minder dan 10.000 doller (8.455 euro) per persoon.

Superrijken die rijker zijn geworden

Het vermogen van tweeduizend miljardairs, die samen goed zijn voor ongeveer 98 procent van het vermogen van alle miljardairs, is tijdens de eerste maanden van de pandemie met meer dan een kwart gegroeid. Deze toename komt door een stijging van de aandelenkoersen en een groei in de technologiesector en gezondheidszorg. In juli had de groep een vermogen van 10,2 biljoen dollar, waarmee het record van 8,9 biljoen dollar van eind 2019 gebroken werd.

China

Chinese ondernemers doen het goed tijdens de coronacrisis. Volgens Hurun Report, de Chinese versie van het Amerikaanse tijdschrift Forbes, zal China dit jaar afsluiten met een recordaantal miljonairs. In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal miljonairs al toegenomen met 365.000 en het aantal multimiljonairs met 1.330. Bovenaan de lijst, voor het derde achtereenvolgende jaar, staat Jack Ma, de oprichter van Alibaba, met een vermogen van 58,8 miljard dollar (49,6 miljard euro).

Dit vind je misschien ook leuk