Brandweer heeft brand op Gran Canaria nog niet onder controle

door admin
Brandweer heeft brand op Gran Canaria nog niet onder controle

De voorzitter van het eilandbestuur van Gran Canaria, Antonio Morales, heeft in een persconferentie laten weten dat het vuur door de sterke wind en de hoge temperaturen, 28 graden, slecht onder controle te krijgen is. In de regio van Tasarte blijft het vuur oplaaien en bereikte gisteren het beschermde natuurgebied Inagua. Bij ongunstige wind kan de brand zich ook uitbreiden in de richting van de Barranco-valei, Tejeda en La Aldea.

Omdat het niet mogelijk was de brand vanuit de lucht te blussen moet de brandweer alle zeilen bijzetten om het vuur in bedwang te houden. Vanuit Tenerife is de UME, de militaire nooddienst, ingezet met 50 manschappen ter versterking van de lokale brandweer die met honderd man sterk het vuur probeert te blussen.  

Inwoners van Tasarte (La Aldea de San Nicolás) zijn inmiddels geëvacueerd. Ouderen en kinderen zijn ondergebracht in een sportcomplex van La Aldea. De brand heeft al aan verschillende woningen in Tasarte schade aangericht. Het is nog niet bekend om hoeveel woningen het gaat.

Het eilandbestuur heeft besloten alle kampeer- en recreatieve terreinen gesloten te houden zolang de noodfase van kracht blijft. Bewoners wordt ontraden de berg op te gaan wegens sterke windstoten, slecht zicht en de hulpdiensten die hun werk moeten doen.

Dit vind je misschien ook leuk